Київ оскаржить рішення суду, яким дозволено побудувати готель на Володимирському узвозі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Київ оскаржить рішення суду, яким дозволено побудувати готель на Володимирському узвозі

Іван Їжакевич / Wikipedia

Київ оскаржить рішення апеляційного адміністративного суду, який дозволив будувати готельний комплекс на Володимирському узвозі. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Місто не дозволить звести готельний комплекс на Володимирському узвозі, адже ця територія відноситься до буферної зони Софії Київської та перебуває під охороною ЮНЕСКО. Наразі Київ готує всі необхідні документи, аби оскаржити рішення апеляційного адмінсуду у Верховному Суді», — пояснив Кличко.

Мер пояснив, що департамент містобудування та архітектури КМДА неодноразово відмовляв компанії ТОВ «Етрекс» у наданні умов для будівництва готельного комплексу.

  • 26 травня адміністративний суд зобов’язав департамент містобудування та архітектури КМДА надати ТОВ «Етрекс» містобудівні умови для готельного і розважального комплексу на Володимирському узвозі, 6 у Подільському районі Києва.
  • Окружний адміністративний суд Києва відмовив ТОВ «Етрекс» у задоволенні позову щодо надання містобудівних умов, але після цього апеляційний суд дозволив.