У Порошенка вимагають реакції «Слуги народу» на «неприпустимий сексизм» Арахамії і Корнієнка у розмові про колегу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Порошенка вимагають реакції «Слуги народу» на «неприпустимий сексизм» Арахамії і Корнієнка у розмові про колегу

Кузьмін Олександр / УНІАН

Партія «Європейська солідарність» вимагає від голови Верховної Ради Дмитра Разумкова негайно відреагувати на висловлювання, які вважає «неприпустимим сексизмом», голови партії «Слуга народу» Олександра Корнієнка і керівника парламентської фракції політсили Давида Арахамії про колегу по фракції Ірину Аллахвердієву.

Про це йдеться у заяві партії.

«Негайно надати публічну оцінку сексистським висловлюванням керівництва фракції «Слуга Народу», які принижують українських жінок і мають ознаки дискримінації за статтю. Закликаємо Разумкова […] публічно засудити заяви, неприпустимі в цивілізованих парламентах», — наголосили у партії.

Також очікують на реакцію міжфракційного обʼєднання «Рівні можливості».

Крім того, «Європейська солідарність» вимагає від Офісу президента повідомити, скільки часу у графіку президента Володимира Зеленського займають соцмережі, а також присутність у чатах та соцгрупах.

«Просимо роз’яснення, яким чином погрози в чатах різним соціальним чи професійним групам корелюють зі статусом президента і його конституційними обов’язками», — заявили у партії.

«Європейська солідарність», крім того, звернулася до Нацради з питань телебачення та радіомовлення, щоб там розʼяснили, чи можуть канали транслювати висловлювання Зеленського зі словом «засранці» і чи не є це порушенням етики і моралі та чи «не може трактуватися як розпалювання ненависті і ворожнечі».

Про що йдеться?

Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко і керівник парламентської фракції політсили Давид Арахамія на брифінгу під час візиту в Миколаїв обговорювали свою колегу по фракції Ірину Аллахвердієву, думаючи, що мікрофони вимкнені. Корнієнко сказав Арахамії: «Аллахвердієва — взагалі красуня. Баба робоча, як корабельна сосна. Вона тут відх*ярить триста зустрічей за чотири місяці. І виграє. Вона така вживу». А після початку скандалу заявив про «монтаж» і «вирвану з контексту фразу».

Інцидент стався 23 червня на брифінгу Корнієнка та Арахамії в Миколаєві, куди вони приїхали для формування регіонального виборчого штабу для участі у місцевих виборах.

  • Напередодні президент Володимир Зеленський звернувся до далекобійників, які їдуть з перевантаженням. Президент назвав їх «засранцями» і пообіцяв, що його команда всіх знайде й «буде боляче». Звернення зʼявилося в закритому чаті далекобійників у месенджері Viber. У чаті обговорюють, якими дорогами краще їхати з перевантаженням.