На Рівненщині під час зустрічі з депутатом «Слуги народу» сталися сутички. Поліція затримала 15 осіб

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

У місті Березне Рівненської області відбулися сутички зі стріляниною між поліцією та представниками «Національного корпусу», які вимагали зустрічі із нардепом-мажоритарником від «Слуги народу» Сергієм Литвиненком.

Як повідомляє «Суспільне», «Нацкорпус» вимагав від Литвиненка пояснень його слів про необхідність розгляду Верховною Радою законопроєкту про особливий статус Донецької та Луганської областей.

«Ще перед новим роком у Парижі президент Зеленський підтверджував, що закон «Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» існує як тимчасовий. Однак скільки може тривати це «тимчасово»? Ми вже тричі продовжили його дію. Вже навіть представники так званих «ЛНР» та «ДНР» направили до ТКГ свій варіант законопроєкту про особливий статус. А ми, українські політики, далі продовження термінів ніяк не можемо зрушити з місця. Невже ми не можемо зробити свій варіант закону, яким прискоримо повернення миру?» — сказав Литвиненко.

В результаті Литвиненко залишив зустріч в супроводі охорони. Після цього відбулися зіткнення активістів з поліцією, під час яких прозвучали постріли.

«Учасники акції почали наздоганяти депутата. [...] виникла сутичка, під час якої невстановлена особа кинула у натовп піротехнічний виріб. Коли начальник управління патрульної поліції Рівненщини намагався відбити його ногою, щоб не постраждали інші громадяни, піротехнічний виріб вибухнув. У результаті поліцейський отримав тілесні ушкодження і направлений до лікарні Рівного», — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Олександр Панасюк.

Як повідомляє пресслужба Національної поліції, в результаті сутичок працівники поліції затримали 15 людей, у тому числі лідера місцевого «Нацкорпусу» Ігоря Сухого. Їх затримали за статтею про хуліганство. Також правоохоронці вилучили п’ять транспортних засобів.

У громадській приймальній здійснював прийом громадян іще один депутат Верховної ради. За інформацією місцевих ЗМІ, це депутат від «Опозиційної платформи — За життя» Ілля Кива.

У нардепа Сергія Литвиненка прокоментували події у Березному. Його помічниця Лариса Ткач сказала, що «це була провокація місцевих радикалів», які «перекрутили слова Сергія Анатолійовича».

«Насправді його заява 5-го червня — це заклик до найшвидшого миру на Донбасі, а приписали невідомо що», — сказала помічниця.