Трамп призупинив видачу деяких робочих віз до США. Його вже розкритикували

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Трамп призупинив видачу деяких робочих віз до США. Його вже розкритикували

Wikipedia

Президент США Дональд Трамп підписав указ про призупинення видачі деяких видів робочих віз для іммігрантів.

Про це пише пресслужба Білого дому.

Під заборону Трампа потрапили візи H-1B (для кваліфікованих працівників, зокрема в технологічній галузі та науці), H-2B (для сезонних працівників), H-4 (для подружжя власників віз H-1B), L-1 (для керівників, які працюють у великих корпораціях) і деякі візи J-1 (для наукових співробітників, викладачів, учасників культурних програм і робочих програм з обміну).

Таке рішення президент США мотивував підтримкою американців після коронавірусної кризи. Багато з них втратили роботу, а тому, на думку Трампа, потрібно зберегти робочі місця.

«У нас є моральний обовʼязок — створити імміграційну систему, яка захищає життя і роботу наших громадян», — вважає він.

Указ набуде чинності 24 червня і не зачепить тих, хто вже має робочі візи. За даними ЗМІ, візові обмеження від Трампа безпосередньо вплинуть на понад 500 тисяч працівників.

За таке рішення американського президента вже розкритикували, особливо технологічні корпорації. Проти припинення видачі віз виступили в Google, Facebook, Twitter, Amazon, Microsoft та Uber.

«Іммігранти не лише сприяли технологічному прориву та створювали нові підприємства й робочі місця, але й збагачували американське життя. Тривалий успіх Америки залежить від компаній, які мають доступ до найкращих талантів з усього світу. Особливо зараз нам потрібні ці таланти, щоб сприяти економічному відновленню Америки», — йдеться у заяві Google.

  • Із Facebook звільнили одного з працівників, який критикував компанію та її очільника Марка Цукерберга. На початку червня низка менеджерів висловили обурення через бездіяльність соцмережі стосовно дописів президента США Дональда Трампа після вбивства поліцією афроамериканця Джорджа Флойда.
  • Згідно із заявою, підписаною президентом Трампом у жовтні 2019 року, іммігрантам, які подають документи на отримання віз до США, буде заборонено вʼїзд до країни, якщо вони не доведуть, що можуть забезпечити собі медичну допомогу протягом 30 днів після вʼїзду, або самі не зможуть оплатити її.