На Прикарпатті та Буковині почалися паводки. Там ввели надзвичайні заходи безпеки

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Через сильні дощі в Івано-Франківській та Чернівецькій областях почалися паводки. В областях ввели надзвичайні заходи безпеки у зв’язку з негодою.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

В Чернівецькій області через сильні дощі піднявся рівень води в річках Прут, Черемош та Брусниця. У селі Банилів Вижницького району частково зруйнована дамба. Також розмиті автодороги та підтоплені мости у 7 населених пунктах Вижницького, Путильського та Кіцманського районів.

Міністерство внутрішніх справ України

Міністерство внутрішніх справ

Міністерство внутрішніх справ України

На Івано-Франківщині внаслідок підйому води зруйновано 100 м водозахисної дамби на річці Прут. Щоб не допустити прориву споруди, Дністровське басейнове управління водних ресурсів проводить роботи зі стабілізації та укріплення.

«У епіцентрі негоди опинилися 31 житловий будинок і 37 господарств. Задіяно 123 поліцейських та 120 рятувальників, а також 62 одиниці службової техніки. Поліцейські та рятувальники заходять до кожного будинку та перевіряють, чи не залишилися там у небезпеці люди або домашні тварини, допомагають місцевій владі доставляти продукти першої необхідності», сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на робочій нараді.

У регіонах оголосили другий, помаранчевий рівень небезпеки. Місцевих мешканців правоохоронці попереджають про можливе відселення з небезпечної зони.

Міністерство внутрішніх справ України