Нардеп Бужанський попросив суд зупинити призначення Наумова головою правління Ощадбанку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нардеп Бужанський попросив суд зупинити призначення Наумова головою правління Ощадбанку

УНІАН

Народний депутат Максим Бужанський («Слуга народу») попросив Окружний адміністративний суд Києва зупинити дію рішення про обрання Сергія Наумова головою правління Ощадбанку.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Зокрема, Бужанський просить суд визнати протиправною бездіяльність Міністерства фінансів, яке, за його твердженням, не підготувало та не внесло на розгляд Кабміну проєкти рішень для визначення кандидатів на посаду голови правління банку та щодо його призначення. Він також просить суд зобов’язати Мінфін підготувати і внести такі проєкти рішень.

Окрім цього, нардеп просить суд визнати бездіяльність Національного банку в тому, що не він не провів попереднє погодження кандидатів на посаду голови правління Ощадбанку, і зобов’язати Нацбанк провести погодження.

Також суд отримав заяву про забезпечення позову, в якому позивач просить заборонити юридичним органам реєструвати Сергія Наумова керівником та/або підписантом Ощадбанку.

  • 5 березня Ощадбанк оголосив про проведення конкурсу на посаду голови фінустанови.
  • 2 червня стало відомо, що результати першого конкурсу скасували через «непередбачувані зовнішні обставини», тому що згідно з ними перемагав чинний голова Ощадбанку Пишний.
  • 20 червня стало відомо, що головою правління державного Ощадбанку став Сергій Наумов.