У Німеччині мешканці будинку зі спалахом коронавірусу влаштували протест та атакували поліцію

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У німецькому місті Геттінген (Нижня Саксонія) мешканці багатоповерхівки, яку закрили на строгий карантин через спалах коронавірусу, влаштували акцію протесту і атакували поліцейських.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Акцію 20 червня влаштували близько 100 жителів комплексу, у якому виявили 120 інфікованих із загальної кількості мешканців (700 осіб). Багатоповерхівку закрили на карантин до 25 червня, і жителі вийшли ламати огорожі, вимагаючи їх випустити.

Після прибуття поліції люди з вікон своїх квартир почали закидувати правоохоронців камінням, шинами і підпаленими предметами. У поліцейських жбурнули навіть компʼютер.

Правоохоронці застосували сльозогінний газ, щоб запобігти знесенню огорожі. Деякі з них отримали травми, попередньо, постраждали 8 поліцейських. Про постраждалих серед мешканців інформації немає.

Після протесту влада міста пішла на поступки і помʼякшила карантин. Раніше мешканцям було заборонено залишати територію будинку, тепер вони можуть виходити з житлового комплексу групами до трьох осіб за умови двічі пройти тест на коронавірус із негативним результатом.

  • У центрі німецького Штутгарту в районі площі Шлоссплатц у ніч на 21 червня спалахнули заворушення й погроми, внаслідок чого десятки магазинів були розграбовані, поліцейські машини закидали пляшками та камінням. Сутички з поліцією почалися після перевірки молоді — у них шукали наркотики.