У німецькому Штутгарті сотні молодих людей влаштували заворушення. Поліція перед тим шукала наркотики

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У центрі німецького Штутгарту в районі площі Шлоссплатц у ніч на 21 червня спалахнули заворушення й погроми, внаслідок чого десятки магазинів були розграбовані, а поліцейські машини закидані пляшками та камінням.

Про це повідомляють BBC, «Радіо Свобода» і Deutsche Welle.

До початку заворушень поліція провела низку перевірок серед молодих людей на площі. Правоохоронці шукали у молоді наркотики.

Вже ближче до ночі на площі почали збиратися люди, між деякими групами сталися зіткнення. Потім люди почали закидувати камінням поліцейські автомобілі та бити вікна. Поліція вдалася до затримань, але наразилася на опір. У результаті постраждали десятки поліцейських, 20 осіб затримали. За оцінками правоохоронців, у сутичках брали участь близько 500 осіб.

Заворушення вщухли вранці. Розграбованими виявилися магазини ювелірних виробів і мобільної техніки.

Мер міста Фріц Кун заявив, що шокований подіями. «Це сумна неділя для Штутгарту», — написав він у Twitter.

  • У місті Діжон, розташованому на сході Франції, вже кілька днів тривають масштабні заворушення через конфлікт між арабськими і чеченськими спільнотами. Причиною зіткнень став напад в одному з кварталів на 16-річного чеченця з боку вихідців з Північної Африки. Вже 19 червня поліція проводила у місті операцію з пошуку зброї.