У французькому Діжоні поліція проводить операцію через сутички за участі чеченців

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У пʼятницю вранці, 19 червня, у «чутливому» регіоні Франції Діжон провели пошукову операцію — шукали зброю. Про це повідомляє префект поліції регіону Бургундія — Франш-Конте у Twitter.

«Поліцейські операції спрямовані на пошук зброї, боєприпасів і наркотиків», — заявив регіональний префект Бернард Шмельц. На вимогу прокуратури вони мобілізують близько 140 посадових осіб, додавши, що мета пошукової операції не арешт, а вилучення зброї.

У французькому Діжоні кілька днів тривають сутички між чеченцями та арабами. Влада направила до міста підрозділи поліції. Причиною сутичок став напад в одному із кварталів міста 10 червня на 16-річного чеченця з боку «вихідців із Північної Африки». Хлопця побили та погрожували йому ножем начебто через його походження.

Через два дні чеченці вирішили помститися і до Діжона прибули близько 100 озброєних осіб у балаклавах. Вони почали влаштовувати погроми. На наступний день араби розпочали патрулювати вулиці міста та відкрито погрожувати представникам чеченської спільноти.

Загалом було поранено щонайменше 6 осіб та спалено 10 автомобілів.