В Одесі з 22 червня посилюють карантин. Поліція буде проводити рейди

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На території Одеси з 22 червня посилюється карантин через поширення коронавірусу.

Відповідне рішення ухвалила Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій комітету Одеської міськради.

З понеділка заборонять працювати закладам оздоровлення та відпочинку дітей. Також будуть заборонені масові заходи за участю більше однієї людини на 5 квадратних метрів.

Вводиться обмеження на кількість людей у громадському транспорті — водії можуть брати пасажирів лише на сидячі місця. Перевізники повинні забезпечити водіїв засобами захисту і контролювати, щоб водії користувалися ними. Щоб розвантажити транспорт у годину пік, перевізникам рекомендували змінити графік роботи.

Орендарям пляжів рекомендують забезпечити відстань між шезлонгами в 1,5 метра. Ресторани повинні забезпечити таку ж відстань між столиками і розміщувати не більше чотирьох осіб за стіл.

Підприємцям, які займаються торгівлею, авторемонтом, курʼєрськими послугами, розміщенням людей, страховою діяльністю та розвагами пропонують починати робочий день з 10:00 і пізніше.

Контролювати виконання обмежень буде поліція, яка зможе проводити рейди у транспорті, на пляжах і місця торгівлі. Також поліцейським доручено припинити стихійну торгівлю на пляжах і в рекреаційних зонах.

  • Станом на 21 червня в Києві та девʼяти областях перевищені показники інцидентності коронавирусної хвороби, тому в цих регіонах неможливе послаблення карантинних обмежень. В Одесі 307 випадків коронавірусу. За останню добу виявили 6 випадків інфікування.
  • 18 червня карантин посилили на Закарпатті.