Голова Київської ОДА попередив про посилення карантину «будь-якої миті»

Автор:
Костя Войтенко
Дата:

Голова Київської облдержадміністрації Василь Володін попередив, що через збільшення захворюваності на COVID-19 в області «будь-якої миті» можуть посилити карантин.

Про це йдеться в його зверненні на сайті ОДА.

Володін зазначив, що за останній тиждень щоденні показники захворюваності в країні збільшилися майже вдвічі. У Київській області наразі більше 2 000 хворих на COVID-19. Із них 173 — діти.

«Кількість пацієнтів інфекційних відділень збільшується. У стаціонарі — кожен четвертий інфікований. Вже померли 46 осіб. Далеко не всі вони похилого віку. Частина з них — це люди середнього віку, які не мали проблем зі здоровʼям до епідемії, — йдеться у зверненні голови ОДА. — Показник інцидентності в області впритул наблизився до критичної позначки 12. До посилення карантинних заходів залишилося добрати 0,03%. Тож потрібно зважати на те, що карантині заходи можуть бути посилені будь-якої миті».

Володін повідомив, що обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) запровадила негайне посилення контролю за дотриманням санітарного законодавства у дошкільних закладах, закладах фізичної культури та спорту, перукарнях та салонах краси.

Посилений також контроль за обʼєктами торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, агропродовольчими ринками, закладами громадського харчування, за дотриманням протиепідемічних заходів під час посадки та висадки пасажирів.

Володін повідомив, що у разі погіршення протиепідемічної ситуації на території області протягом трьох днів поспіль, комісія з ТЕБ та НС буде змушена посилити карантин.