Посольство США оприлюднило умови вʼїзду в країну для українців

Автор:
Костя Войтенко
Дата:

Усім українцям, які мають дійсну американську візу, дозволено вʼїзд до Сполучених Штатів Америки, але з певними обмеженнями. Про цей йдеться в повідомлені посольства США в Україні у Twitter.

«Якщо ви маєте дійсну візу в США і протягом останніх 14 днів, що передують вашій поїздці до США, ви перебуваєте в Україні або в іншій країні, на яку не поширюються обмеження, повʼязані з COVID-19, ви можете вирушати до США», — зазначили у дипломатичному представництві.

Посольство попередило, що всі, хто мають намір вʼїхати до США транзитним рейсом, повинні ретельно зауважувати обмеження, повʼязані з коронавірусом і планувати свою поїздку відповідно.

Зокрема, для українців та інших іноземців під час подорожі до США заборонений транзит через певні країни. Йдеться про країни Шенгенської зони, Велику Британію, Ірландію, Китай, Іран, Бразилію. Переглянути список обмежень та винятків можна за цим посиланням (англійська мова).

Ці правила не поширюються на громадян США або законних постійних жителів США (власників Green Card), які готові повернутися додому з України. Усі подробиці щодо вʼїзду в Сполученні Штати для цих категорії можна переглянути за цим посиланням (англійська мова).