У ВООЗ визначили три категорії людей, які повинні першими отримати вакцину від коронавірусу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Всесвітній організації охорони здоров’я визначили три категорії людей, які повинні першими отримати вакцину від коронавірусу, тільки-но її буде винайдено.

Про це заявила головна вчена ВООЗ Сум’я Свамінатан, передає Reuters.

В організації вважають, що до кінця 2020 року світ зможе отримати сотні мільйонів доз вакцини від нового коронавірусу. Першими її мають отримати:

  • ті, хто перебувають на передовій боротьби із коронавірусом, зокрема медики;
  • найбільш вразливі групи (люди літнього віку та із супутніми захворюваннями);
  • люди, які проживають у місцях із високим ризиком зараження всередині, наприклад, у в’язницях або будинках для людей похилого віку.

«Я сподіваюся, я налаштована оптимістично. Але розробка вакцин — це складна справа, вона повʼязана з великою невизначеністю. Добре, що у нас [розробляється] багато вакцин і платформ, тому, навіть якщо перша з них буде невдалою чи друга буде невдалою, ми не повинні втрачати надію, ми не повинні здаватися», — зазначила вона.

У ВООЗ прогнозують наявність у світі близько 2 мільярдів доз вакцини від коронавірусу вже у 2021 році.

  • Німеччина, Франція, Італія і Нідерланди підписали перший контракт на закупівлю щонайменше 300 мільйонів доз вакцини від коронавірусу.
  • Американська компанія Johnson & Johnson оголосила, що тестування вакцини від коронавірусу на людях почнуть раніше, ніж планували — у другій половині липня, а не у вересні.
  • Британська компанія AstraZeneca почала виробництво вакцини від коронавірусу ще до закінчення її випробувань. AstraZeneca заявила, що зможе поставити близько двох мільярдів доз.