У Чернігові закидали яйцями авто Рабіновича. Затримали 10 активістів «Нацкорпусу», одного поліцейського госпіталізували

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Чернігові закидали яйцями авто Рабіновича. Затримали 10 активістів «Нацкорпусу», одного поліцейського госпіталізували

Кузьмін Олександр / УНІАН

У Чернігові закидали яйцями автомобіль народного депутата від ОПзЖ Вадима Рабіновича. Через сутички між поліцією та представниками чернігівського осередку «Нацкорпусу» та ОУН затримали близько 10 активістів.

Про це повідомляє пресслужба поліції області.

У поліції розповіли, що під час візиту Рабіновича до Чернігова група активістів намагалися перекрити рух транспорту нардепа та закидала яйцями його автомобіль.

Поліцейські, які здійснювали охорону порядку, намагалися припинити сутички. Але, як стверджують, через це активісти розпилили в бік поліції газовий балончик. Один поліцейський отримав тілесні ушкодження, його госпіталізували.

Правоохоронці вже затримали близько десятка учасників сутички та доставили їх до відділу поліції для надання свідчень. Триває процес затримання інших учасників сутички. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 345 ККУ — погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

Національна поліція

«Суспільне» повідомляє, що інцидент стався на Болдиних горах, Рабінович приїхав туди покласти квіти до Вічного вогню.

Автомобіль зустрічав нардепа на пішохідній зоні, саме це спровокувало конфлікт, зазначив керівник чернігівського штабу «Нацкорпусу» Олександр Тарнавський.

«Особисто бачили Рабіновича за кермом, у мене є відеофіксація. І поліція, замість того, щоб зупинити автомобілі, які рухались по зеленій зоні, по історичному місцю, вони нас розсунули і дали поїхати їм у своїх справах», — сказав Тарнавський.

За його словами, «Нацкорпус» їх блокував, щоб їм оформили протокол за проїзд по зеленій зоні. Потім між представниками цих організацій та поліцією сталася штовханина.

«Цікаво поспілкувалися з радикалами, які бігали за нашими автомобілями, блокували нам дорогу, розкидали продукти сільського господарства […] Але їх все менше і менше», — розповів Рабинович після інциденту про поїздку до Чернігова.