Рада не підтримала програму дій уряду Шмигаля

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Рада не підтримала програму дій уряду Шмигаля

«Бабель»

Верховна Рада відмовилася підтримати програму дій чинного Кабінету міністрів.

За програму уряду проголосували 207 нардепів при мінімально необхідних для ухвалення рішення 226 голосах.

Конституція передбачає, що схвалення програми уряду дає йому імунітет від звільнення на рік. Кабмін Дениса Шмигаля працює з 4 березня 2020 року.

У своїй програмі уряд декларує продовження євроінтеграції України, зокрема щодо оновлення Угоди про Асоціацію з ЄС і впровадження стандартів НАТО.

Ще одним важливим аспектом називається продовження цифровізації державних послуг в Україні. Уряд прагне перевести в онлайн щонайменше 200 таких послуг, а також хоче, щоб близько 60% українців користувалися ними саме за допомогою інтернету.

Чималу увагу приділили й боротьбі з наслідками пандемії коронавірусу. Кабмін має на меті стимулювати роботу малого і середнього бізнесу, зокрема шляхом надання кредитів.

В оновленій програмі дій уряд передбачає щорічну індексацію пенсій, спрощення призначення субсидій, а також зростання кількості реабілітаційних установ.

Серед головних пріоритетів уряду — розвиток ІТ-галузі. Кабмін прагне, щоб вона формувала 10% ВВП України.

Пізніше Шмигаль заявив, що результати голосування «нічого не змінюють». «Ми продовжимо виконувати намічені завдання. Це і підтримка українського виробника, підтримка малого та середнього бізнесу, це підтримка енергетиків, фермерів та багато інших кроків, яких очікує суспільство. Я неодноразово казав, що наш Уряд не цікавить імунітет — нас цікавить добробут країни», — додав він у Telegram.

  • Напередодні повідомлялося, що комітет Верховної Ради з економічного розвитку не підтримав доопрацьовану програму діяльності уряду Дениса Шмигаля.
  • 4 червня Верховна Рада України відправила на доопрацювання програму діяльності уряду Дениса Шмигаля. За це рішення проголосували 245 депутатів.
  • Нардепи активно критикували цю програму, яку було викладено на 10 сторінках. Депутати називали її «рефератом», майже усі парламентські комітети одноголосно не затверджували її та рекомендували відправити на доопрацювання.