Уряд подав до парламенту оновлену програму дій: про що в ній йдеться

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Уряд подав до парламенту оновлену програму дій: про що в ній йдеться

Voevoda / Wikipedia

Кабінет міністрів України схвалив оновлену програму дій та вже подав її до парламенту. Замість 9 сторінок нова програма має 85.

Про це пише пресслужба Кабміну.

У ній уряд декларує продовження євроінтеграції України, зокрема щодо оновлення Угоди про Асоціацію з ЄС і впровадження стандартів НАТО.

Ще одним важливим аспектом є продовження цифровізації державних послуг в Україні. Уряд прагне перевести в онлайн щонайменше 200 таких послуг, а також хоче, щоб близько 60% українців користувались ними саме за допомогою інтернету.

Чималу увагу приділили й боротьбі з наслідками пандемії коронавірусу. Кабмін має на меті стимулювати роботу малого і середнього бізнесу, зокрема шляхом надання кредитів.

В оновленій програмі дій уряд передбачає щорічну індексацію пенсій, спрощення призначення субсидій, а також зростання кількості реабілітаційних установ.

Серед головних пріоритетів уряду також розвиток ІТ-галузі. Кабмін прагне, щоб вона формувала 10% ВВП України.

  • Раніше нардепи активно критикували програму діяльності уряду, яку було викладено на 10 сторінках. Депутати називали її «рефератом», майже усі парламентські комітети одноголосно не затверджували її та рекомендували відправити на доопрацювання.
  • 4 червня Верховна Рада України відправила на доопрацювання програму діяльності уряду Дениса Шмигаля. За це рішення проголосували 245 депутатів.