Знущання над вихованцями притулку «Світанок»: двом вихователькам дали умовний термін

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Знущання над вихованцями притулку «Світанок»: двом вихователькам дали умовний термін

YouTube / Новости 7 канал Одесса

Двох виховательок одеського притулку «Світанок» — Наталію Долинську й Андріану Кальчеву — засудили до трьох років умовно. Малиновський районний суд Одеси визнав їх винними в тому, що вони не захистили вихованку від тортур.

Про це повідомляють «Ґрати».

Видання пише, що в липні 2019 року співробітник охоронного агентства «Центр» Микола Дмитрук знущався над двома вихованцями «Світанок», яких застали за сексом. Дітей змусили жувати використаний презерватив, побили, облили холодною водою і вдарили електрошокером.

За версією слідства, виховательки Долинська та Кальчева мали стежити за постраждалою вихованкою. Але вони на півтори години залишили її без нагляду. У березні прокуратура повідомила їм про підозру в неналежному виконанні обовʼязків щодо охорони життя та здоровʼя дітей, що спричинило тяжкі наслідки.

11 червня в Малиновському суді Одеси почався розгляд справи по суті, а на наступному засіданні, 17 червня, вже винесли вирок. Суддя Ірина Поліщук визнала виховательок винними в неналежному виконанні обовʼязків і засудила до трьох років увʼязнення умовно з випробувальним терміном в один рік. Крім того, жінкам заборонили працювати виховательками протягом року. Обидві підсудні визнали свою провину. Оскаржувати вирок ні сторона обвинувачення, ні захисники не збираються.