Єрмак заявив, що Сивохо ще може повернутися. Його «платформа примирення» провалилася, бо була зроблена «кострубато»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Єрмак заявив, що Сивохо ще може повернутися. Його «платформа примирення» провалилася, бо була зроблена «кострубато»

Фото УНІАН

Глава Офісу президента Андрій Єрмак розповів, що Національна платформа примирення та єдності колишнього радника секретаря РНБО Сергія Сивохо провалилися, бо над нею попрацювали «кострубато».

Про це він заявив в інтерв’ю «Лівому берегу».

Єрмак уточнив, що платформа була особистою ініціативою Сивохо. «Я знаю, що він щира людина, у нього своя позиція, хтось її розділяє, хтось ні. Але він точно не зрадник, він порядна людина. Багато що по роботі над цією платформою було зроблено дуже кострубато. Що і привело до таких плачевних результатів», — розповів Єрмак.

Він каже, що Сивохо «щирий у своєму бажанні», але це бажання ще «не набуло правильної форми».

«Крім того, важливо думати над тим, як ти говориш. В Україні понад 13 тисяч сімей втратили своїх близьких. Прийти їм сказати «Давайте миритися» — це неправильно. Гнів і обурення були справедливими. Але я впевнений, знаючи Сергія, що він це робив без злого умислу», — додав Єрмак.

Глава ОП сподівається, що Сивохо зараз співпрацює з Міністерством з питань реінтеграції, і припускає, що Сивохо ще «реінкарнується в якійсь іншій іпостасі». При цьому додає, що не погоджувався з багатьома речами, які робив Сивохо. І не знає, з ким той погоджував свої рішення.

  • 12 березня члени Національного корпусу, зокрема ветеран полку «Азов» Сергій Тамарін, зірвали презентацію Національної платформи примирення та єдності, яку організовував Сивохо. Через вислови Сивохо про те, що в Україні триває гібридна війна, почалася сутичка, під час якої стався напад на нього.
  • Пізніше Данілов заявив, що Сивохо не уповноважений представляти позицію його відомства.
  • Раніше Сивохо також заявляв, що «внутрішній конфлікт» є перешкодою на шляху до НАТО. «Це ж видно неозброєним оком, що нічого не відбувається в цьому напрямку. Так, є прагнення. Так, воно закріплене в документах, але нічого такого не відбувається. Наприклад, у країни НАТО не можуть вступити країни з внутрішнім конфліктом. У нас, на жаль, є бойові дії. Що робити», — казав він.
  • Наприкінці березня Сивохо звільнили з посади радника секретаря Ради національної безпеки та оборони.