Туреччина почала наземну антитерористичну операцію в Іраку

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Збройні сили Туреччини почали військову операцію «Кіготь тигра» на півночі Іраку. Мета операції — нейтралізувати сили Робочої партії Курдистану (РПК), яку турецька сторона вважає терористичною організацією.

Про це пише Anadolu.

Зазначають, що турецькі військові увійшли в район Хафтанін під час повітряної операції. Спецсили діють за підтримки повітряних сил, бойових вертольотів АТАК, звичайних і ударних БПЛА, а також за вогневої підтримки.

«Операція «Кіготь Тигра» здійснюється проти РПК та інших терористичних угруповань, які останнім часом намагаються нас залякати і нападають на наш поліцейський відділок і райони розташування військових баз», — йдеться в повідомленні.

  • Турецькі війська в ніч проти 15 червня почали військову операцію «Орлиний кіготь» на півночі Іраку проти сил Робочої партії Курдистану (PПK), яку турецька сторона вважає терористичною організацією.
  • У жовтні 2019 Туреччина вже проводила операцію проти курдів, але на півночі Сирії. Вона називалася «Джерело миру» і завершилася через тиждень після переговорів зі США.
  • Конфлікт Туреччини і курдів має давню історію. Курди живуть на території пʼяти країн (Туреччина, Ірак, Іран, Сирія, Вірменія) і борються за створення самобутньої держави. У Туреччині курди почали піддаватися активному переслідуванню після створення в 1978 році Робочої партії Курдистану. Партія у Туреччині влаштовувала теракти.