Двом посадовцям заводу «Електроважмаш», що постачав обладнання до Росії в обхід санкцій, повідомили про підозру

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Двом посадовцям заводу «Електроважмаш», що постачав обладнання до Росії в обхід санкцій, повідомили про підозру

Пресслужба Електроважмаш

Слідчі повідомили про підозру двом посадовим особам державного підприємства «Завод Електроважмаш». Напередодні на держпідприємстві провели обшуки.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Харківської області.

Одного з представників вищого керівництва підозрюють у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу). Одного з директорів підприємства — у розтраті чужого майна у великому розмірі, що здійснювалося шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу).

Зазначають, що у 2019—2020 роках один з директорів знав про високу собівартість і фактичну вартість тягового агрегату, однак все одно підписав угоду на поставку цього агрегату покупцеві за заниженою ціною. У подальшому підприємство відвантажило чотири одиниці тягового агрегату на користь іноземного підприємства. Кінцевий отримувач товару — Брянський машинобудівний завод, найбільший виробник маневрових і магістральних тепловозів у Росії.

Загальна сума збитків, завданих держпідприємству, становить майже 1,2 млн гривень.

  • 16 червня працівники СБУ та прокуратури Харківської області провели обшуки на держпідприємстві «Завод Електроважмаш» у справі про розтрату майна підприємства та постачання обладнання російському Брянському машинобудівному заводу в обхід санкцій.
  • За даними слідства, посадовці ДП протягом 2019—2020 років уклали низку завідомо збиткових угод.