Суд просять заборонити діяльність Центру протидії корупції

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд просять заборонити діяльність Центру протидії корупції

Соколовська Інна / УНІАН

Окружний адміністративний суд Києва отримав позов про заборону діяльності громадської організації «Центр протидії корупції» (ЦПК).

Про це повідомляє пресслужба Окружного адмінсуду.

Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Міністерства юстиції. «Позивач вважає, що інформація, яка оприлюднена у ЗМІ свідчить про те, що Центр протидії корупції, аналізуючи діяльність дивізії військ СС «Галичина», займається пропагандою націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, чим порушує чинне законодавство», — йдеться в повідомленні. Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження за цим позовом.

Сама організація заявила, що поки не знає, чи йдеться саме про ЦПК, адже не отримувала позову.

«Тим паче, що ця інформація зʼявилася напередодні нашої акції біля Офісу Президента щодо ліквідації ОАСКу: Володя, розберися нарешті з ОАСКом. Але навіть якщо такий позов адресований саме нам, шановні судді ОАСКу, ми все одно не зупинимось і надалі вимагатимемо ліквідації цієї ракової пухлини української судової системи», — пояснили у ЦПК.

Центр протидії корупції — українська громадська організація, створена у 2012 році громадським діячем, головою правління організації Віталієм Шабуніним і виконавчою директоркою ЦПК Дарʼєю Каленюк. Основними напрямами діяльності організації є розробка та просування антикорупційних ініціатив, контроль над держзакупівлями, виявлення і запобігання корупційним схемам тощо.