Прокуратура оголосила в розшук активіста, який облив зеленкою голову Центру протидії корупції Шабуніна

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Прокуратура оголосила в розшук активіста, який облив зеленкою голову Центру протидії корупції Шабуніна

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Оголошено в розшук чоловіка, який у липні біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури напав на голову правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. Зловмисника підозрюють у хуліганстві, повідомляє прес-служба прокуратури Києва .

«Оголошено підозру зловмиснику, який вчинив хуліганські дії відносно учасників мітингів у Києві… Підозрюваний з метою привселюдного приниження гідності учасників цього зібрання використав проти них заздалегідь підготовлений розчин зеленки», — йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що цей же чоловік під час мирних зборів 17 жовтня 2018 року біля будівлі Кабінету міністрів підійшов до трибуни та облив розчином з різким запахом учасників акції, серед яких були й народні депутати.

«У зв’язку з тим, що вказаний чоловік переховується від правоохоронних органів, про підозру йому повідомлено заочно. Слідство у кримінальному провадженні триває», — наголосили правоохоронці.

  • На голову Центру протидії корупції Віталія Шабуніна напали 17 липня 2018 року. Під час акції протесту біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури його закидали тортами, а потім облили зеленкою. Шабуніна відвезли до лікарні. За його словами, він отримав хімічний опік очей.
  • У листопаді у Києві затримали нападників, які облили зеленкою голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів.