Кордон з Польщею в пункті пропуску «Шегині» дозволили перетинати на авто

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Польські прикордонники дозволили перетинати кордон в пункті «Шегині» на автомобілі.

Про це пише пресслужба Державної прикордонної служби України.

«У ніч проти 16 червня Прикордонна варта Республіки Польща повідомила про рішення щодо відновлення руху автотранспорту через пункт пропуску «Медика», — йдеться у повідомленні.

Таким чином, українські прикордонники одразу ж почали пропускати автомобілі через український пункт «Шегині». Відповідно, пункт пропуску «Шегині — Медика» повністю відновив свою роботу — там працюють як автомобільний, так і піший переходи.

«Зараз на кордоні з Польщею функціонують 4 пункти пропуску для автомобільного сполучення: «Краківець — Корчова», «Рава-Руська — Хребенне» та «Ягодин — Дорохуськ», а також пункт пропуску «Шегині — Медика», — нагадали у ДПСУ.

  • 14 червня на Львівщині у пункті пропуску «Шегині» зібралися близько чотирьох сотень осіб, які очікують на перетин кордону з Польщею. Люди в черзі скаржилися, що час очікування сягає 10 годин без умов для дотримання соціальної дистанції та без можливості вирішити елементарні санітарно-гігієнічні проблеми.
  • 16 травня на кордоні з Польщею у Львівській області відновив роботу пункт пропуску «Шегині» відповідно до рішення уряду. Це єдиний пункт пропуску, де кордон можна перетнути пішки. Водночас Україна дала дозвіл і на автомобільний перетин, однак з боку Польщі існувала заборона на в’їзд.