​​У Києві число хворих на коронавірус наближається до 4 тисяч

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

У Києві кількість випадків інфікування коронавірусом зросла до 3 985. За минулу добу коронавірус лабораторно підтвердили у 28 хворих, двоє пацієнтів померли.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За увесь період пандемії одужали 1 164 людини, померли 92.

За минулу добу серед тих, хто захворів, — 17 жінок віком від 20 до 92 рокiв, 9 чоловікiв від 18 до 75 рокiв, дев’ятирічна дівчинка і семирічний хлопчик. До лікарень столиці госпіталізували двох пацієнтів, інші — на самоізоляції, під контролем медиків.

Найбільше випадків захворювання минулої доби виявили в Дарницькому (7), Деснянському (5) та Дніпровському (4) районах.

Кличко наголосив, що така кількість хворих за добу не свідчить про те, що коронавірус різко відступив.

«Учора в МОЗ, куди надсилають всі результати лабораторних досліджень, у зв’язку зі встановленням нової програми з реєстрацiї випадкiв захворювання та перебоями в роботi iнтернету, деякi данi оброблялись iз запiзненням. Київський лабораторний центр МОЗ робив дослідження у звичайному режимi, але зміг внести дані в загальну систему вже після звітного часу», — уточнив Кличко.

  • Напередодні Кличко повідомив, що у Києві на коронавірус захворіла директор школи, але продовжувала спілкуватись з великою кількістю людей. Держпродспоживслужба міста звернулася до поліції щодо порушення проти директорки кримінального провадження за порушення правил самоізоляції і нараження інших людей на небезпеку.
  • Також мер наголосив, що у столиці досі заборонена робота закладів харчування всередині та нічних клубів. Також заборонено купатися на пляжах. Мер наголосив, що пляжі сьогодні відкриті тільки як прибережні зони відпочинку, усі муніципальні пляжі дезінфікують двічі на день.