У новому «секретному» департаменті Нацполіції працюють три людини з підрозділу «Альфа»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У новому «секретному» департаменті Нацполіції працюють три людини з підрозділу «Альфа»

Петро Порошенко / Flickr

У новому департаменті Національної поліції, який створили, «щоб протидіяти загрозам суспільству і державі», працюють три людини з підрозділу «Альфа». Про це розповів координатор створення департаменту Олег Козловський, ідеться в тексті «Бабеля».

Керівник департаменту — колишній співробітник «Альфи» 40-річний Євгеній Макаров. Із 2014 року він служив у зоні АТО, під Словʼянськом, був легко поранений. Також Макаров брав участь в операціях в Луганській області. Після цього працював на різних посадах у структурі СБУ. У 2018-му він перейшов до Нацполіції, де працював у Департаменті оперативної підтримки разом з Козловським, після чого очолив Департамент захисту інтересів суспільства і держави.

Ще один співрозмовник «Бабеля» в Нацполіції уточнює, що в департаменті є і колишні працівники управління з боротьби з економічною злочинністю, ліквідованого у вересні 2019 року.

Співрозмовник «Бабеля» в Нацполіції розповідає, що претенденти на роботу в новій структурі повинні пройти поліграф, співбесіду і тестування на знання законодавства.

  • Про створення нового департаменту наприкінці травня повідомив Центр протидії корупції з посиланням на відповідь від МВС. Попри це, міністерство тоді відмовилося розкрити мету і структуру нового підрозділу. Як стверджує ЦПК, його створили замість ліквідованого восени 2019 року Департаменту захисту економіки Нацполіції.