Поліція відкрила провадження щодо смерті учасниці марафону в Одеській області, яку шукали вісім годин

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Поліція відкрила провадження щодо смерті учасниці марафону в Одеській області, яку шукали вісім годин

Катерина Катющева / Facebook

Учасниця ультрамарфону «Ультра-Трейл Куяльник» в Одеській області Катерина Катющева, яку вчора знайшли після 8 годин пошуків, померла у лікарні.

Про це повідомив голова пресслужби Одеської обласної адміністрації Денис Соколов.

«На жаль, 10 хвилин тому Катя пішла з життя. Інсульт. Лікарі обласної лікарні зробили все, що могли. Ви самі розумієте, що таке 8 годин непритомності в пустелі при температурі під 40 градусів», — пише Соколов.

13 червня під час спортивних змагань в Одеській області зникла одна з учасниць марафону — Катерина Катющева. Її шукали близько восьми годин. Зʼясувалося, що жінка спочатку отримала тепловий удар і втратила свідомість, а після того як стемніло — переохолодження. Її знайшли через 8 годин та доправили у лікарню.

Нацполіція в Одеській області повідомляє, що за фактом смерті жінки розпочали провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство з позначкою «нещасний випадок»).

Катерина Катющева — майстер спорту з легкої атлетики, член збірної України з 24-годинного бігу з результатом 201 км, багаторазова учасниця ультрамарафонів на 50—100 км, переможниця змагань «Залізна людина-2019» серед жінок і друга в абсолюті.