Зеленський закликав швидко встановити причини зростання хворих на коронавірус. Але пов’язує це з активізацією тестування

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський закликав швидко встановити причини зростання хворих на коронавірус. Але пов’язує це з активізацією тестування

President Of Ukraine / Flickr

Президент Володимир Зеленський припускає, що зростання нових випадків коронавірусу може бути пов’язане зі збільшенням кількості тестувань. При цьому, він наголосив на необхідності терміново встановити причини зростання хворих, перш ніж вирішувати, чи посилювати карантин.

Про це він заявив на селекторній нараді, повідомляє пресслужба Офісу президента.

За словами Зеленського, за добу в середньому проводиться близько 20 тисяч ПЛР- та ІФА-тестів. Тому перед тим, як ухвалювати рішення щодо жорсткіших карантинних обмежень, треба зрозуміти причини зростання числа хворих.

«Треба швидко встановити причини зростання захворюваності. А до цього всі відповідні органи мають звертати увагу населення на необхідність дотримання маскового режиму та соціальної дистанції на вулиці. Бачу, що люди ходять без масок. Тільки дотримання заходів безпеки захистить нас від загрози захворіти та врятує нашу економіку від карантину», — сказав Зеленський.

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов додав, що осередки виявлення нових хворих на коронавірус розпорошені.