Кличко розповів, коли у Києві можуть знову посилити карантин і чого стосуватимуться обмеження

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кличко розповів, коли у Києві можуть знову посилити карантин і чого стосуватимуться обмеження

УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що у столиці можуть знову повернути частину карантинних обмежень, якщо показник захворюваності на коронавірус зросте до 24 хворих на 100 тисяч населення. Сьогодні цей показник становить 16 хворих на 100 тисяч населення.

Про це Кличко повідомив на брифінгу.

Він наголосив, що передовсім відновлення обмежень стосуватиметься місць великого скупчення — торгових центрів, великих магазинів, ринків, дитячих садків та інших установ.

Кличко просить правоохоронні органи більш суворо контролювати дотримання карантину, наголосивши, що багато людей не дотримуються елементарних правил.

У Києві кількість інфікованих коронавірусом станом на 12 червня зросла до 3 766 людей. За увесь період пандемії одужали 1 132 хворих, померли — 85.

За минулу добу у столиці виявили 95 нових випадків інфікування коронавірусом, серед них 16 медиків. Одна людина померла. Одужали 79 хворих.

За минулу добу захворіли 50 жінок віком від 20 до 83 рокiв, 36 чоловіків віком від 24 до 68 рокiв, чотири дівчинки — від немовляти менше 1 місяця до 17 років та пʼять хлопчиків — від одного року до 13. До медзакладів столиці госпіталізували 13 пацієнтів. Інші — на самоізоляції, під контролем лікарів.

У Києві збільшили кількість тестувань на COVID-19. «Все більше людей звертаються до медиків із симптомами коронавірусу та запаленням легенів. Тільки «Київський лабораторний центр МОЗ України» зробив майже 35 000 досліджень ПЛР-тестів», — розповів Кличко.

За його словами, показник тестування в столиці сьогодні — найвищий в Україні і становить понад 72 тести на 100 тисяч мешканців міста. Тобто, у шість разів перевищує норму.