Російська телеведуча Катерина Варнава залишилася у «чорному списку». Суд не розглянув позов «Нового каналу»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Російська телеведуча Катерина Варнава залишилася у «чорному списку». Суд не розглянув позов «Нового каналу»

Instagram / kativarnava

Окружний адмінсуд Києва залишив без розгляду позов «Нового каналу» до СБУ та Міністерства культури, молоді і спорту про оскарження включення російської телеведучої та учасниці Comedy Woman Катерини Варнави до переліку осіб, які створюють загрозу для національної безпеки.

Про це повідомили у пресслужбі суду.

Суд ухвалив відповідне рішення через пропущення позивачем строків звернення до адмінсуду.

У суді повідомляють, що «Новий канал» раніше просив суд скасувати наказ Мінкульту про доповнення переліку осіб, які створюють загрозу для нацбезпеки, на підставі звернення СБУ про включення до цього переліку Варнави. Серед інших вимог позову — визнання протиправним звернення СБУ до Мінкульту про внесення Варнави до «чорного списку».

На «Новому каналі» Варнава була ведучою програми «Хто зверху?» У травні 2017 року СБУ заборонила телеведучій вʼїзд в Україну на пʼять років через відвідування нею окупованого Криму.

  • Раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що факт заборони вʼїзду в Україну іноземного актора не може одночасно слугувати підставою для того, щоб фільми, в яких він брав участь, були заборонені.