Прикордонники тестують український пістолет-кулемет SMG-15. Ним хочуть переозброїти ДПСУ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Прикордонники тестують український пістолет-кулемет SMG-15 калібру 9х19 мм виробництва компанії UKROP, військового крила компанії Zbroyar.

SMG-15.

Ukrainian Military Pages

Як повідомляє Державна прикордонна служба, до випробувань SMG-15 були залучені експерти з інших силових відомств, які протягом тижня перевіряли можливості зброї (тактико-технічні і ергономічні характеристики). Під час одного з тестів SMG-15 перевірили на можливість ведення стрільби в умовах екстремальних температур — від +50 °C до -40 °C.

У ДПСУ зазначили, що задоволені результатами, які показав пістолет-кулемет. Служба вже домовилася з виробником, щоб переозброїти першою партією один з підрозділів, який охороняє кордон. «Поетапний перехід на нові види озброєння дозволить підвищити вогневу міць прикордонних підрозділів», — зазначили у відомстві.

  • У травні 2019 року Нацполіція отримала на озброєння перші німецькі пістолети-кулемети Heckler & Koch MP5. Ними замінили застарілі автомати Калашникова.
  • Сили спеціального призначення Збройних сил повністю відмовляться від радянського озброєння і амуніції, оскільки будуть інтегровані в систему колективної безпеки НАТО. Зараз у ССО на 100% замінені старі снайперські гвинтівки.