МЗС Грузії викличе українського посла після заяви Саакашвілі про вибори

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
МЗС Грузії викличе українського посла після заяви Саакашвілі про вибори

SOPA Images / Contributor

Міністерство закордонних справ Грузії викличе посла України в Грузії для консультацій після заяви експрезидента Грузії, голови Національної ради з питань реформ Міхеїла Саакашвілі щодо парламентських виборів.

Про це заявив глава МЗС Грузії Давид Залкаліані, повідомляє «Грузія Online».

Залкаліані звинуватив Саакашвілі у втручанні у внутрішню політику Грузії та у процес виборів. Тому для розʼяснень МЗС вирішило викликати посла України.

«Це якраз те питання, яке спонукало нас до дуже серйозного підходу, через що ми викликали посла для консультацій. Саме про це ми попереджали наших українських колег — людина, призначена на одну з високих посад, яка перебуває в розшуку, і яку грузинське правосуддя хоче притягнути до відповідальності за чотирма незалежними справами, продовжує втручатися у внутрішню політику Грузії. Природно, що заява, яку ми почули вчора, є прямим втручанням у внутрішні справи іншої країни і прямим втручанням громадянина України в процес виборів», — заявив Залкаліані.

Цьому передувала заява Саакашвілі про те, що він не збирається «спокійно дивитися на руйнування і остаточне знищення Грузії», додавши, що буде «на передній лінії боротьби». Саакашвілі цитують видання «Грузія Online» та Imedi news, посилаючись на відеозвернення у Facebook, оприлюднене у четвер. На цей час цього відео на його сторінці немає.

«Я не маю наміру спокійно дивитися на руйнування і остаточне знищення Грузії. Я не збираюся, опустивши руки, дивитися на знищення грузинських сімей і видворення їх з країни. Зрозуміло, я в цій боротьбі. Зрозуміло, ми маємо намір перемогти. Ми всі повинні обʼєднатися, зараз не час ділити місця, і він не настане і в майбутньому. Всі, хто хоче допомогти нашому народу, повинні стати разом. Я, принаймні, дійсно буду на передній лінії цієї боротьби», — заявив Саакашвілі.