Камери МВС виявили черговий рекорд швидкості — 209 км/год. Але кількість порушень знизилася вдвічі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Поліцейські камери автоматичної фіксації порушення правил дорожнього руху зафіксували 10 червня рекорд швидкості — 209 км/год. Таку швидкість набрав автомобіль на трасі М 03 Київ — Харків — Довжанський.

Про це пише МВС у своєму Facebook.

«Найбільшою швидкість була в автомобіля Range Rover з ДНЗ AH097*** — 209 км/год. на автодорозі М 03 Київ — Харків — Довжанський, де дозволена швидкість на вказаній ділянці 110 км/год», — йдеться у повідомленні.

Також за добу камери виявили 45 автомобілів, які рухались дорогами зі швидкістю понад 170 км/год.

Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що за перших 10 днів роботи кількість перевищень швидкості в Києві та Київській області знизилась удвічі. Водії-порушники сплатили вже майже 7 400 штрафів.

  • Від 1 червня в Україні запустили систему автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. У Києві та на автомагістралях Київської області в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками вже встановлено 50 відеокамер. Надалі їх поступово встановлюватимуть у всій Україні. Розміри штрафів — 255 грн у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год, але не більше ніж на 50 км/год; 510 грн — при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 50 км/год.
  • За перший день роботи камери автофіксації зафіксували в Києві майже 36 тисяч порушень.