Після скарг бізнесменів Зеленський телефоном попросив міністра економіки скасувати мито на сировину

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Після скарг бізнесменів Зеленський телефоном попросив міністра економіки скасувати мито на сировину

Facebook / Офіс президента

Президент Володимир Зеленський подзвонив міністру економічного розвитку Ігорю Петрашку з проханням скасувати імпортне мито на сировину.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Під час поїздки Зеленського до Чернігівської області місцеві представники бізнесу поскаржилися президенту на високе спеціальне ввізне мито в розмірі 18% на сировину, що збільшує собівартість продукції. Зеленський зателефонував Петрашку щодо розв’язання цієї проблеми.

«Міністерство економіки узагальнило це питання — і це була помилка. Не треба узагальнювати. Треба скасовувати це мито. Вирішення цього питання зрозуміле, і ми це зробимо», — заявив Зеленський.

  • 3 червня Зеленський під час публічної зустрічі з представниками бізнесу в Хмельницькому зателефонував голові Укрексімбанку Євгену Мецгеру та просив його вирішити проблеми бізнесменів з реструктуризацією кредитів.
  • «Жень, послухай мене, тут не питання однієї компанії, це різні компанії. Значить, це відбувається у вас по всій країні. Це глобально вирішуєте ви [...]. Вирішіть це питання», — казав Зеленський під час дзвінка.
  • Пізніше партія «Європейська солідарність» побачила ознаки тиску і корупції у дзвінку президента голові банку. Депутати фракції звернулися до Держбюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції з вимогою «відреагувати на порушення закону з боку глави держави».