Артфонд «Ізоляція» оголосив про повернення на Донбас. У 2014 році їхню локацію в Донецьку захопили бойовики

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Артфонд «Ізоляція» оголосив про повернення на Донбас. У 2014 році їхню локацію в Донецьку захопили бойовики

Instagram / izolyatsia

Артфонд «Ізоляція» оголосив про своє повернення на Донбас.

Про це повідомляє «Новое время».

Новим місцем дислокації стане місто Соледар Донецької області. Організатори фонду нагадали, що з моменту свого заснування і до 2014 року «Ізоляція» працювала в Донецьку, на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів й намагалась через художні практики стимулювати системні зміни в місцевих громадах. 9 червня 2014 року територію фонду захопили бойовики «ДНР», які створили там одну з найжорстокіших тюрем.

Після цього фонд переїхав до Києва. 9 червня 2020 року, у шосту річницю з моменту захоплення території фонду в Донецьку, «Ізоляція» оголосила про повернення на Донбас. «Наше повернення на схід є логічним продовженням постійного руху й змін, які завжди наповнювали життя «Ізоляції». У свою нову подорож ми забираємо символи нашого минулого, пов’язаного з донецьким заводом «Ізоляція». Одним з них є зображення оленя, який за часів роботи заводу створив працівник заводу, щоб прикрасити індустріальний пейзаж донецької промзони», — додали у фонді.

Що таке «Ізоляція»?

Неприбуткова недержавна платформа культурних ініціатив, заснована 2010 року в Донецьку, на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів, якому фонд завдячує своїм ім’ям. Своєю місією фонд називає стимулювання змін в українському суспільстві через культурні проєкти.