Шведська прокуратура повідомила імʼя вбивці премʼєра Улофа Пальме

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Шведська прокуратура повідомила імʼя вбивці премʼєра Улофа Пальме

Wikimedia

Прокуратура у Швеції оголосила імʼя вбивці премʼєра Улофа Пальме. Його застрелили на вулиці у 1986 році.

Про це повідомляє видання TheLocal.se.

У вбивстві шведського премʼєр-міністра підозрюють Стіга Енгстрема. Він працював у страховій компанії Skandia неподалік від місця вбивства. Його допитали як свідка у перші дні слідства, однак потенційним підозрюваним він став лише кілька років тому. Енгстрем помер у 2000 році. Це означає, що йому не можуть висунути звинувачення, прокурор повідомив, що 34-річне розслідування тепер закриють.

Убивство Улофа Пальме

Шведський премʼєр Улоф Пальме був застрелений 28 лютого 1986 року на центральній вулиці Стокгольма Свеявеген. Того дня він разом з дружиною Лісбет повертався з кінотеатру без охорони. На одному з перехресть до них підійшов невідомий чоловік, який двічі вистрілив в премʼєра. Від поранень Пальме помер. Припускають, що Пальме вбили через його ліві погляди.

У вбивстві звинували Крістера Петтерссона — наркозалежного, який фігурував у численних кримінальних справах. Його впізнала вдова Пальме. Чоловіка засудили до довічного увʼязнення. Однак пізніше Петтерссона виправдали за відсутністю мотивів і зброї для вбивства. Йому також надали близько $50 тисяч доларів компенсації. Крістер Петтерссон помер у 2004 році.