У Бразилії відновили роботу сайту зі статистикою щодо коронавірусу після рішення суду

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Бразилія відновила роботу сайту з повними даними про статистику коронавірусу у країні. Таке рішення ухвалив Верховний суд.

Про це повідомляє BBC.

Рішення ухвалили у вівторок, 9 червня. Суддя Верховного суду постановив відкрити статистику в «інтересах охорони громадського здоровʼя».

До цього Міністерство охорони здоровʼя Бразилії приховавало частину даних статистики про поширення коронавірусу у країні. Воно повідомляло тільки про нові випадки захворювання та летальні випадки за добу, не показуючи дані про загальну кількість хворих, померлих і тих, хто одужав.

  • Сайт із загальною статистикою зупинив свою роботу 5 червня. Президент країни Жаір Болсонару заявив, що міністерство оптимізує збір статистики щодо COVID-19, щоб краще виявляти вогнища і визначати стратегію боротьби. На його думку, «зведені дані не відображають ситуацію у країні».
  • Однак критики звинуватили уряд президента в маніпулюванні даними, а національна рада державних секретарів охорони здоровʼя Бразилії назвала цей крок «авторитарним, бездушним, нелюдським і неетичним».
  • Станом на 10 червня, у країні понад 742 тисячі хворих на коронавірус. Померли понад 38 тисяч осіб, одужали більше 325 тисяч. Бразилія посідає друге місце за кількістю інфікованих COVID-19.
  • Попри це, у країні помʼякшили карантин.