В Одесі обвалився житловий будинок, який не був у списку аварійних. З-під завалів вивели понад 20 людей

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Уночі в Одесі у районі Французького бульвару, на вулиці Ясній обвалився чотириповерховий житловий будинок, з-під завалів вивели понад 20 людей. Інформації щодо жертв поки немає.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Twitter.

«25 осіб виведені з-під завалів. Сильний запах газу. Жертв наразі немає. На місці працюють рятувальники і поліція», — повідомив міністр.

Водночас ДСНС повідомляє про обрушення частини будівлі та 24 мешканців, яких вивели з-під завалів. Обвалення будинку сталося о 03:09.

У зруйнованій частині будинку були розташовані п’ять квартир, в яких мешкали чотири родини. Внаслідок обрушення пошкоджено газову трубу. Рятувальники поки не виявили місце пошкодження. Будівельні конструкції не розбирають через запах газу.

На місці працюють 33 рятувальники та чотири одиниці техніки.

«Думская» повідомляє про обвал правої частини будівлі, внаслідок якого пошкоджено чотири квартири. Постраждав один чоловік, у нього рвана рана ноги. Видання пише про можливе подальше обвалення будинку.

У мерії повідомили, що в списку аварійних будинка не було.

Будівля є памʼяткою архітектури і містобудування місцевого значення, відома як будинок Бєляєвої. Вона побудована в 1912 році за проєктом архітектора Адольфа Мінкуса. Спочатку будинок належав підприємцю Ернесту Вернетті. У 2005—2008 роках поруч звели висотний житловий комплекс «Марсель».

  • Це вже не перший обвал будинку в Одесі за останній період. 9 квітня в Одесі частково обвалився будинок 1893 року. Він є памʼяткою архітектури місцевого значення: його звели у 1893 році, там розміщувався прибутковий будинок Біржової артілі, а також склад. Нещодавно там розпочали ремонт.
  • 18 травня в Одесі на вул. Торговій, 20, частково зруйнувалася стіна пʼятиповерхового житлового будинку.