«Не впливаємо на формування політики». «Данон Україна» прокоментувала рекламу за участі актора Пореченкова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія «Данон Україна» заявила, що є частиною міжнародної групи Danonе та не може впливати на формування рекламної політики інших країн, зокрема і Росії.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці компанії у Facebook.

Так компанія прокоментувала рекламний ролик Danonе, у якому знявся російський актор Михайло Пореченков. Актор у жовтні 2014 року незаконно прибув на окуповану частину Донбасу, де відкрив вогонь з великокаліберного кулемета у бік українських військових, які захищали Донецький аеропорт. Щодо Пореченкова порушено кримінальне провадження за статтею «тероризм», його оголошено у розшук.

«Компанія «Данон Україна» є частиною всесвітньо відомої міжнародної Групи, яка працює в 140 країнах світу. Локальні офіси в кожній країні функціонують незалежно, опрацьовуючи завдання та виклики підпорядкованих ринків та керуючись локальними потребами споживачів. Саме тому, ми в Україні не можемо впливати на формування рекламної, комерційної та комунікаційної політик інших країн, зокрема і Росії», — пояснили у компанії.

Що сталося?

У понеділок стало відомо, що російський актор Михайло Пореченков знявся у рекламі йогурту Actimel, який виробляє французька компанія Danonе. Користувачі в коментарях до відеоролика різко розкритикували французьку компанію за співпрацю з ним і закликали бойкотувати її продукцію.