Панама ізолює мігрантів з Африки в джунглях

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Панама ізолювала приблизно 200 мігрантів у таборі в джунглях, щоб локалізувати новий спалах коронавірусу. Про це повідомляє Reuters.

Мігранти живуть під брезентом або в наметах. Разом з ними там перебувають медичні працівники. У таборі живуть чоловіки, жінки, зокрема вагітні, діти, люди похилого віку. Мігранти не можуть покинути обʼєкти без дозволу, хоча вони можуть купувати товари в найближчих магазинах.

На запитання про умови життя мігрантів панамський міністр безпеки Хуан Піно відповів, що мігранти «у надійних руках». Тільки в шістьох з них досі позитивний результат тесту на COVID-19.

Приблизно 2 500 мігрантів опинилися у скрутному становищі в Панамі, коли латиноамериканські країни почали закривати кордони, щоб зупинити поширення коронавірусу в березні. Більшість залишається у таборах у провінції Дарʼєн в Панамі.

Зазначимо, що більшість мігрантів прямують з Республіки Конго через Латинську Америку до США.

«Вони приїхали з різних куточків світу з наміром попрямувати на північ. Вони повинні розуміти, що зараз все кордони закриті... тому що зараз світ протистоїть вірусу. І єдиний спосіб боротися з цим — уникати мобільності», — пояснив Піно.

Велика частина мігрантів перебувають в іншому таборі в Дарʼєні. Міністр додав, що незабаром уряд почне будівництво нового притулку на 500 осіб.