У Криму місцевий житель отримав 10 років вʼязниці за «шпигунство» на користь України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Криму місцевий житель отримав 10 років вʼязниці за «шпигунство» на користь України

TASS \ TASS via Getty Images

«Суд» Севастополя в анексованому Криму засудив до 10 років увʼязнення місцевого жителя нібито за шпигунство на користь України.

Про це повідомляється на сайті суду.

50-річного чоловіка звинуватили в тому, що він збирав і передавав іноземній розвідці відомості про місце дислокації військових частин, найменування військових частин, розкрив штатний розклад, наявність озброєння, військової спецтехніки із зазначенням номенклатури.

За даними російських ЗМІ, засудженого звуть Євгеній Янко, і його засудили за передачу відомостей про російську армію працівникам української розвідки. Зазначається, що кримінальна справа розглядалася в закритому режимі, оскільки в матеріалах справи містилися відомості, які є державною таємницею.

  • У середині квітня Федеральна служба безпеки Росії заявила про розкриття в анексованому РФ Криму «агентурної групи» Головного управління розвідки Міністерства оборони України.
  • Перед цим 14 квітня в Києві затримали генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якого підозрюють у держзраді та здійсненні терористичних актів. Генерал перебував на агентурному звʼязку під псевдонімом «Бурлака» у полковника ФСБ Ігоря Єгорова. СБУ також повідомляє, що Шайтанов зустрічався з Єгоровим і з іншими українцями, яких залучили до виконання завдань ФСБ на території Європи.