Дубілет-старший програв позов ПриватБанку про відновленні ділової репутації. Ще один такий позов у суді — від Коломойського

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Верховний суд задовольнив касаційну скаргу ПриватБанку, скасувавши рішення судів попередніх інстанцій. Суд відмовив колишньому голові правління банку Олександру Дубілету в задоволені позову про захист честі, гідності та ділової репутації.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Дубілет із 2017 року намагався визнати недостовірною інформацію, поширену на одній з пресконференцій. Тоді заявили, що «при видачі кредитів порушувались як нормативні документи Нацбанку, так і внутрішні документи самого банку. Усі 36 кредитів були підписані головою правління банку з перевищенням повноважень, які надавалися йому відповідними документами банку, у звʼязку з чим банк звернувся до Генпрокуратури із заявами про вчинення кримінальних правопорушень».

У пресслужбі Приватбанку пояснюють, що йшлося про 36 кредитних договорів, укладених під час так званої «трансформації» корпоративного кредитного портфелю банка, проведеної колишніми власниками банку напередодні його націоналізації.

Такий же позов до Печерського райсуду подав і колишній власник банку, бізнесмен Ігор Коломойський. Справа за його позовом поки перебуває на розгляді в суді першої інстанції.