Зеленський заявив, що в Україні поки не дозволять проведення масових заходів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський повідомив, що у зв’язку з темпами поширення коронавірусної інфекції в Україні, проведення масових розважальних заходів наразі дозволяти не будуть.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зазначають, що уряд та ОП стурбовані зростанням в України щоденної кількості заражених коронавірусом та масовими порушеннями правил карантину. Зеленський заявив, що влада не хоче знову запроваджувати в країні жорсткий карантин.

«Тому тримаймо руку на пульсі щодо розвитку подій і нагадуймо людям, що правила соціального дистанціювання й маскового режиму мають діяти. І поки, на жаль, ми не можемо дозволити собі масові розважальні заходи», — пояснив він.

Водночас очільник Нацполіції Ігор Клименко відзвітував, що під час святкування Трійці церкви відвідало близько 200 тисяч українців. Усі вони, а також священники, дотримувалися карантинних правил.

Міністр охорони здоров’я також повідомив на нараді, що усім українським лікарям, які борються з коронавірусом, виплачені квітневі надбавки.

  • Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко допускав скасування заборони на проведення масових заходів в Україні від 10 червня. Також від цієї дати планується відновлення роботи санаторіїв та баз відпочинку.
  • 8 червня кількість регіонів в Україні, що не готові до другого етапу послаблення карантину, зросла до восьми.