В «ЛНР» триває черговий бунт шахтарів. Три міста оточили блокпостами, а на території зник мобільний зв’язок

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

В окупованому проросійськими бойовиками Антрациті триває бунт шахтарів на шахті «Комсомольська» через затримку виплат зарплати. Водночас так звана «влада» закрила три міста — Антрацит, Свердловськ та Ровеньки — на карантин, оточивши їх блокпостами.

Цю інформацію підтвердили джерела «Бабеля» на окупованих територіях.

Протест шахтарів триває уже кілька днів. Зокрема один із Telegram-каналів оприлюднив їхнє звернення до так званого «міністра вугільної промисловості «ЛНР». Шахтарі попереджають, що затримки з виплатами зарплат можуть призвести до «соціального вибуху» і вимагають погасити борги за березень та квітень 2020 року.

У мережі також з’явилося відеозвернення матерів та дружин тих шахтарів, які вже кілька днів відмовляються підніматися з шахти на поверхню. Жінки розповіли, що вимоги працівників не виконуються і їм погрожують звільнити з роботи «за статтею».

Водночас місцеві жителі скаржаться на те, що на території «республіки» вже третій день не працює мобільний зв’язок від Vodafone. Бойовики запевняють, що аварія мережі сталася не на окупованій територій, однак серед місцевих ходять чутки, що Vodafone більше не працюватиме в «ЛНР». Також є інформація про те, що в «республіці» заблокували і доступ до соцмережі «Вконтакте».

  • Шахта «Комсомольська» була введена в експлуатацію 1980 року. Станом на 2011 рік на ній працювали близько чотирьох тисяч людей. Після окупації частини Донбасу шахта була захоплена бойовиками «ЛНР».