У Балтійському морі стартували масштабні навчання НАТО Baltops. У них беруть участь 19 країн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Балтійському морі стартували масштабні військові навчання НАТО Baltops-2020, у яких беруть участь 19 країн. У морських маневрах задіяні 3 тис. людей, 29 кораблів і 29 літаків, плюс вертольоти.

Щорічні 49-ті навчання пройдуть із 7 до 16 червня. У них беруть участь США, Канада, Данія, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва, Франція, Німеччина, Греція, Італія, Нідерланди, Польща, Португалія, Іспанія, Туреччина і Велика Британія.

Під час навчань сили країн будуть відпрацьовувати спільні операції в морі та в повітрі, підвищувати взаємодію та моделювати відбиття атак.

У звʼязку з коронавірусом усі дії будуть проходити виключно на морі, без операцій із десантуванням на прибережні лінії.

  • 2 червня Північноатлантичний альянс скасував низку військових навчань, а частину з них модифікував. Щорічні багатонаціональні навчання Sea Breeze — 2020, які триватимуть в Україні, будуть проводитися виключно в морській фазі із залученням авіації.
  • В Баренцове море вперше з 1980-х увійшла група військових кораблів НАТО. Група зайшла 4 травня для проведення «операцій з безпеки» та військових протичовнових навчань на тлі активізації Росії в Арктиці.