Президент Бразилії назвав учасників протесту за демократію злочинцями і закликав спецслужби діяти активніше

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Президент Бразилії назвав учасників протесту за демократію злочинцями і закликав спецслужби діяти активніше

Wikimedia Commons

Президент Бразилії Жаїр Болсонару назвав учасників протестів за демократію злочинцями і закликав служби безпеки втручатися, якщо заплановані на цю неділю виступи в Сан-Паулу вийдуть за межі закону.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Протести заявлені як боротьба за демократію та протистояння фашизму, який може запанувати у Бразилії. Організатори закликали зберігати на протестах безпечну дистанцію та носити маски, щоб не підвищувати ризики інфікування коронавірусом.

«Наступної неділі ми підемо проспектом Пауліста в ім’я демократії… За життя і проти фашизму», — йдеться у заяві Facebook-групи протестувальників «Більше демократії».

Президент під час візиту в лікарню для хворих на коронавірус виступив із промовою, у якій переконував громадян не брати участь у протестах.

«Хто має Бога у серці, хто думає про свою країну, хто є консерватором — не долучайтесь до цього руху. Ці люди нічого не пропонують. Купка покидьків. Багато з них — наркомани… Це не більшість бразильского суспільства. Вони хочуть смути, протистояння», — заявив Болсонару.

Він також згадав про антифашистів, яких його американський колега Дональд Трамп звинувачує в організації насильницьких протестів, і теж звинуватив їх у тероризмі.

Наразі немає достовірних доказів існування стійкої організації антифашистів, які могли б керувати протестами.

Загалом у виступах в Сан-Паулу зголосилися взяти участь понад 37 тисяч людей.