Офіс президента: Справою Марківа опікується Папа Франциск

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Офіс президента: Справою Марківа опікується Папа Франциск

Facebook / Міжнародна акція "Free Markiv"

Папа Римський Франциск опікується справою увʼязненого в Італії бійця Національної гвардії України Віталія Марківа.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Під час телефонної розмови Франциск подякував президенту Володимиру Зеленському за спроби мирного врегулювання ситуації на Донбасі, а також зазначив, що опікується питанням звільнення Марківа. Також понтифік попросив Зеленського переказати вітання українському народу, «до якого Папа почувається близьким серцем».

Зеленський також попросив Святий Престол про допомогу у звільненні всіх українців, які незаконно утримуються на окупованій частині Донбасу, в анексованому Криму та в Росії. Президент підтвердив запрошення Папі Франциску здійснити візит до України.

Справа Марківа

Суд міста Павія (Італія) 12 липня 2019 року засудив Марківа до 24 років вʼязниці за звинуваченням у вбивстві за попередньою змовою з групою осіб італійського журналіста Андреа Роккеллі. У травні 2014 року біля гори Карачун під Словʼянськом внаслідок обстрілу загинули Роккеллі та російський перекладач Андрій Миронов. Прокурор побудував звинувачення на свідченнях одного очевидця, якого звуть Вільям Рогелон. Це журналіст, який був із Роккеллі, але залишився живим.