Партія Порошенка звернулась до Кличка із проханням стати їхнім кандидатом на виборах мера Києва

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Партія Порошенка звернулась до Кличка із проханням стати їхнім кандидатом на виборах мера Києва

Юлія Вебер / «Бабель»

Партія п’ятого президента України Петра Порошенка «Європейська солідарність» закликала мера Києва Віталія Кличка балотуватися на наступних місцевих виборах від їхньої політичної сили.

Про це йдеться в офіційній заяві партії.

«На попередніх виборах Київського міського голови в 2015 році ми підтримали вас як кандидата від нашої політичної сили. Впевнені, що і сьогодні формулою перемоги проукраїнських сил на виборах мера міста і Київської міської ради повинна стати лише командна робота. Саме тому, виходячи з інтересів киян та держави, «Європейська солідарність» готова і цього разу висунути вас, Віталію Володимировичу, кандидатом на посаду Київського міського голови. І готова бачити Вас на чолі списку «Європейської солідарності» на виборах до Київради», — заявили у «ЄС».

Там також закликали усі проєвропейські партії об’єднатися та спільно йти на місцеві вибори в Україні 2020 року. У політсилі вважають, що чинна влада здійснює наступ на місцеву владу та децентралізацію, і тому цьому потрібно протистояти.

  • Президент Володимир Зеленський підтвердив, що партія «Слуга народу» проведе праймеріз для обрання кандидата в мери Києва.
  • Згідно з квітневим опитуванням групи «Рейтинг», майже 40% киян готові проголосувати на виборах очільника столиці за Віталія Кличка.
  • При цьому шоумена Сергія Притулу підтримали б 9,1% опитаних, нардепа від «Слуги народу» Олександра Ткаченка — 8,8%, телеведучого Андрія Пальчевського — 8,2%, ексмера столиці Олександра Омельченка — 6,4%, ексголову КМДА Олександра Попова — 5,2%, колишнього нардепа Борислава Березу — 4,4%. При моделюванні другого туру Кличко перемагає усіх опонентів.