Реформа митниці, судів та ДАБІ. У Саакашвілі визначилися з головними завданнями та очікуваними результатами

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Реформа митниці, судів та ДАБІ. У Саакашвілі визначилися з головними завданнями та очікуваними результатами

Pyotr Sivkov \ Getty Images

Головними пріоритетами Офісу простих рішень і результатів під керівництвом експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі стане налагодження діалогу влади з бізнесом та підтримка підприємців.

Про це йдеться у матеріалі «Бабеля».

Наприкінці травня Саакашвілі провів зустріч з представниками Американської торговельної палати. На ній він розповів про пріоритети роботи, серед яких:

  • реформа митниці і судів;
  • запуск Київського міжнародного фінансового центру, який залучатиме іноземні інвестиції;
  • спрощення процедури і скасування законів, які заважають бізнесу («регуляторна гільйотина»).
  • реформа Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ), лібералізація трудового законодавства і спрощення підключення до електромереж.

Зазначається, що за дорученням президента команда Саакашвілі вже розробляє поправки до Податкового кодексу. Головні завдання в Офісі розраховують вирішити вже цього року. У планах на 2021 рік — запустити Київський фінансовий центр, ліквідувати 500 регуляцій для бізнесу та скоротити адміністративний держапарат.

Ключовим результатом роботи Офісу має бути потрапляння України до топ-20 країн у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business. Цього року Україна поліпшила свої позиції у цьому рейтингу на сім пунктів і посіла 64 місце.