Знизять податки та виплатять допомогу. Німеччина витратить €130 млрд на відновлення економіки після коронакризи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Знизять податки та виплатять допомогу. Німеччина витратить €130 млрд на відновлення економіки після коронакризи

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Правляча в Німеччині коаліція канцлера Ангели Меркель погодила новий пакет заходів, який повинен стимулювати відновлення Німеччини після коронавірусу.

Про це повідомляє Reuters.

За словами Меркель, пакет становитиме €130 мільярдів і включатиме зниження податку на додану вартість (ПДВ) для підтримки споживання. Канцлер повідомила, що з 1 липня ПДВ знизять з 19 до 16% на пів року. Ставка ПДВ для готельного бізнесу в розмірі 7% буде знижена на два відсотки. Загальна вартість цих заходів — €20 мільярдів.

Міністр фінансів Олаф Шольц сказав, що пакет буде частково фінансуватися за рахунок нових запозичень. За його словами, близько €60 мільярдів із €156 мільярдів нового боргу, схваленого в березні, не були використані.

Серед іншого програма передбачає разові допомоги в розмірі €300 на дитину для допомоги сімʼям.

Очікується, що цього року економіка Німеччини скоротиться на 6,3% внаслідок найтяжчої за повоєнний час рецесії. При цьому міністр економіки Петер Альтмаєр заявив, що метою уряду є повернення економіки Німеччини до докризового рівня в другій половині 2022 року.

«Моя мета як міністра економіки, мета федерального уряду полягає в тому, щоб повернутися на шлях зростання вже цього року — у другій половині року, щоб наступного року досягти сильної динаміки зростання близько 5% і повернутися до нашої колишньої форми, до пандемії коронавірусу, не пізніше другої половини 2022 року», — сказав він.