Зеленський про візит до кафе у Хмельницькому: Готовий сплатити штраф

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий сплатити штраф за візит до кафе у Хмельницькому, оскільки робота кафе в Україні заборонена до 5 червня.

Про це він заявив під час ознайомлення із капітальним ремонтом місцевої дороги, трансляцію якого вів Офіс президента у Facebook.

«Я готовий віддати штраф, якщо я щось порушив… Мені сказали, запросили, я зайшов, усе там перевірив», — повідомив Зеленський.

У спілкування з журналістами втрутився головний санлікар Віктор Ляшко, який пояснив, що разом із командою президента вони провели перевірку того, як заклади дотримуються вимог МОЗ.

«Ми вчора йшли вулицею, хотіли взяти кави. Ресторатори, як і інший бізнес, хочуть відкритися раніше, вони звернулися до нас — «ми вже готові виконувати ваші норми, які ви опублікували». Ми просто зайшли перевірити, чи було дотримано все, як було прописано в наших нормах. Я сидів подалі і контролював, подивилися, як все буде працювати», — підкреслив він.

  • 3 червня президент Володимир Зеленський під час поїздки до Хмельницької області відвідав кавʼярню, хоча Кабмін дозволив закладам харчування пускати клієнтів всередину лише з 5 червня. Кавʼярню також відвідали глава Офісу президента Андрій Єрмак, мер Хмельницького Олександр Симчишин і головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.
  • Під час поїздки до Хмельницької області Зеленський зателефонував голові Укрексімбанку Євгену Мецгеру після скарг підприємців на проблеми з реструктуризацією кредитів. Під час зустрічі підприємці скаржилися Зеленському, що протягом місяця безуспішно намагалися домовитися з банком про реструктуризацію кредитів.